Τα οφέλη της χρήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, τα κόστη τους μειώνονται ραγδαία και είναι αρκετά τα οφέλη για τους οδηγούς που θα κάνουν τη μετάβαση. Από την περιβαλλοντική συνεισφορά ως την εξοικονόμηση καυσίμου, τα οικονομικά/φορολογικά οφέλη και τα μειωμένα έξοδα συντήρησης, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε σημαντικά χρηματικά ποσά.

 

Από τη σκοπιά του κόστους ανά χιλιόμετρο, ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα μπορεί να σας κοστίσει το ένα τέταρτο ή λιγότερο από το κόστος ενός παραδοσιακού βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου. Η εξοικονόμηση αυτή αποδεικνύεται σημαντική σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Κόστος ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μακροπρόθεσμα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν πολλά σε σχέση με το κόστος απόκτησης τους και αποτελούν εξαιρετική επένδυση για οδηγούς που αναζητούν έναν φθηνότερο, πιο αποδοτικό τρόπο να μετακινηθούν. Όπως και στα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα, το μοντέλο, τον τύπο και τα χαρακτηριστικά. Πλέον υπάρχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδόν για κάθε κατηγορία τιμής.

 

Χαμηλότερο κόστος συντήρησης

Αν και η τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή οποιουδήποτε συγκρίσιμου βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου, το κόστος λειτουργίας είναι αισθητά χαμηλότερο, ειδικά όπως αυτό κατανέμεται στο σύνολο της διάρκειας ζωής του οχήματος. Από τα φορολογικά κίνητρα και τις κυβερνητικές επιδοτήσεις, ως την υψηλότερη αποτικότητα, το χαμηλότερο κόστος του ηλεκτρισμού και τις μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης, το πιθανότερο είναι ότι θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα σε ένα ηλεκτρικό όχημα σε σχέση με όσα σας κοστίζει το σημερινό σας αυτοκίνητο.

Τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι όσο οικονομικά γίνεται, ενώ σε γενικές γραμμές διαθέτουν τρία βασικά εξαρτήματα που κινούν το όχημα: τον ενσωματωμένο φορτιστή, το μετασχηματιστή και τον κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ λιγότερη φθορά στο αυτοκίνητο και στον κινητήρα του, με λιγότερα κινούμενα μέρη που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν βλάβες. Συνέπεια αυτού είναι ότι δε θα χρειαστείτε συχνές εργασίες service για το ηλεκτρικό σας όχημα, περιορίζοντας το κόστος λειτουργίας και συντήρησης στο ελάχιστο.

 

Καλύτερα για το περιβάλλον και για εσάς

Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, πράγμα που τα κάνει φιλικότερα στο περιβάλλον σε σχέση με βενζινοκίνητα, ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο συνδυάζει μία μικρή μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα αυτονομίας γύρω στα 50 χιλιόμετρα, με έναν βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα υψηλής απόδοσης. Τα plug-in υβριδικά μπορούν να οδηγηθούν και σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους, διαθέτοντας αρκετή αυτονομία για τις μέσες καθημερινές μετακινήσεις.

 

Οι μειωμένες εκπομπές ρύπων συμβάλλουν στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, επιτρέποντας μας να κάνουμε τη μετάβαση σε αειφόρες, ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

 

Χάρη στις νεότερες τεχνολογίες που μας βοηθούν να αποκτήσουμε μπαταρίες που είναι ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς και στις εξελίξεις στην υδρογονοκίνηση και στους ηλεκτροκινητήρες που γίνονται όλο και πιο προηγμένοι, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι φωτεινό και καθαρό.

 

Γρήγορη και εύκολη φόρτιση στο σπίτι

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος στο σπίτι αποτελεί μία φθηνή, απλή και γρήγορη διαδικασία. Ένας έξυπνος φορτιστής μπορεί να εγκατασταθεί έξω από το σπίτι σας, για την απόκτηση του οποίου δικαιούστε και την αντίστοιχη επιδότηση.

Έπειτα από την εγκατάσταση, θα είστε σε θέση να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο συνδέοντας το καλώδιο φόρτισης αφού παρκάρετε. Είναι τόσο εύκολο όσο το να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Χρησιμοποιώντας μία θύρα φόρτισης 7kW στο σπίτι σας, τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να φορτίσουν πλήρως σε 5-10 ώρες, οπότε το αυτοκίνητο σας θα είναι έτοιμο όταν θα είστε κι εσείς. Οι ταχυφορτιστές μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία, φορτίζοντας τα περισσότερα αυτοκίνητα στο 80% σε λιγότερο από μία ώρα.

 

Πιο ήσυχη και ευχάριστη οδηγική εμπειρία

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι οδηγοί όταν αποκτούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πόσο ήσυχο είναι, αποτελώντας μία πολύ πιο άνετη και ξεκούραστη οδηγική εμπειρία.

 

Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα αποδίδουν άμεση ροπή, πράγμα που σημαίνει ότι η ισχύς τους είναι πάντα διαθέσιμη. Μόλις πατήσετε το γκάζι, θα νιώσετε αμέσως την απόκριση του και θα δείτε την ταχύτητα του αυτοκινήτου να αυξάνει, λειτουργώντας ιδανικά σε μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

 

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται συνήθως στο πάτωμα, παρέχοντας εξαιρετική ισορροπία και κατανομή βάρους. Αυτό σημαίνει ότι η οδική συμπεριφορά στις στροφές είναι εύκολη και αβίαστη. Θα ελίσσεστε ανάμεσα στην κίνηση και θα κυλάτε ήρεμα μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ήσυχο αυτοκίνητο. Έτσι δεν οφείλει να είναι η οδήγηση;

 

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό

Τα οφέλη της οδήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εμφανή. Χάρη στις συναρπαστικές νέες τεχνολογίες που συνεχίζουν να αναπτύσσονται, υποσχόμενες να μειώσουν τους χρόνους φόρτισης σε μερικά λεπτά, να αυξήσουν σημαντικά την αυτονομία και να βελτιώσουν περαιτέρω την ασφάλεια και τα συστήματα αυτοματοποίησης, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να κάνετε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

 

Βρείτε το τέλειο ηλεκτρικό όχημα για εσάς

Γίνετε μέρος της επανάστασης της ηλεκτροκίνησης, βρίσκοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ταιριάζει σε εσάς. Στην Automarin θα βρείτε το δικό σας ηλεκτρικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Ετοιμοπαράδοτα και με τεχνικό έλεγχο 230+ σημείων. Επισκεφτείτε ένα από τα 4 καταστήματά μας ή ανακαλύψτε τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα εδώ: https://bit.ly/3Mrsf6O