Τα καλύτερα μεγάλα SUVs του 2022

Τα καλύτερα μεγάλα SUVs είναι πρακτικά, προσφέρουν αρκετές ανέσεις και είναι ευχάριστα στην οδήγηση χωρίς να συνοδεύονται από υπερβολικό κόστος λειτουργίας. Παρακάτω απαριθμούμε τα 10 καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας.

 

Για μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, τα μεγάλα SUVs έχουν αντικαταστήσει τα μεγάλα σεντάν στο ρόλο του κορυφαίου εκφραστή της σύγχρονης αυτοκίνησης, αφού αποτελούν πολύ καλά οικογενειακά αυτοκίνητα χάρη στο ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό τους.

Τα καλύτερα μοντέλα είναι επίσης εύκολα στην οδήγηση, συνδυάζοντας άνετη κύλιση με επιδέξια οδική συμπεριφορά, ενώ αξιοποιούν την αίσθηση σιγουριάς που προσφέρει η υψηλή θέση οδήγησης, συνδυάζοντας τη με εύχρηστα χειριστήρια. Ωστόσο, οι επιλογές της αγοράς είναι πολλές, οπότε ετοιμάσαμε μία λίστα με τα 10 καλύτερα SUVs προκειμένου να σας διευκολύνουμε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

10. Ford Kuga

Η υβριδική έκδοση PHEV του Kuga αποκτά σχεδόν 50% περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, ενώ η κατανάλωση βενζίνης είναι επίσης ασυναγώνιστη, αφού περιορίζεται σε 4,5 λίτρα. Το Kuga προσφέρει άνετη κύλιση και καλή ορατότητα, αν και είναι κρίμα που το εσωτερικό του δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο σε σχέση με ένα Ford Focus.

Θετικά:

Ανταγωνιστική τιμή

Μεγάλη αυτονομία στην υβριδική έκδοση που φορτίζει (PHEV)

Φθηνότερο από ένα diesel, αλλά εξίσου οικονομικό σε υβριδική έκδοση FHEV

Αρνητικά:

Εσωτερικό που δεν εντυπωσιάζει

Σχετικά μικρός χώρος αποσκευών

Σχετικά συνηθισμένο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας

 

9. Land Rover Defender

Το νέο Defender είναι ένα σκληροτράχηλο SUV που συνδυάζει εκπληκτικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου (ειδικά αν επιλέξετε να το αποκτήσετε με μπλοκέ πίσω διαφορικό) με αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο. Αν αναζητάτε το παραπάνω συνδυασμό δυνατοτήτων, είναι ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

Θετικά:

Εξαιρετικό εκτός δρόμου

Ως και 7 θέσεις

Υψηλή αξία μεταπώλησης

Αρνητικά:

Ακριβές πολυτελέστερες εκδόσεις

Μέτρια οικονομία καυσίμου

Μικρός χώρος αποσκευών στις εκδόσεις 90

 

8. Audi Q5

Το Audi Q5 είναι πολύ ήσυχο στο ταξίδι, αλλά το μεγαλύτερο προτέρημα του είναι η ποιότητα του εσωτερικού του, τα υλικά του οποίου είναι εξαιρετικά σε εμφάνιση και αίσθηση. Είναι όμως οι λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως το τόσο ικανοποιητικό κλικ που κάνουν οι διακόπτες του, οπότε δε θα ήταν παράλογο να υποθέσετε ότι κατασκευάζονται από τη Rolex. Απλά έχετε υπόψη σας ότι η ανάρτηση του είναι σχετικά σκληρή, εκτός κι αν παραμείνετε στη βασική έκδοση Sport.

Θετικά:

Εκλεπτυσμένοι και ισχυροί κινητήρες

Ευχάριστο στην οδήγηση

Υψηλή ποιότητα εσωτερικού

Αρνητικά:

Περίπλοκο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας

Δε διατίθεται με 7 θέσεις

Σκληρή ανάρτηση στις εκδόσεις S line και Edition 1

 

7. BMW X3

Το X3 αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή αν αναζητάτε ένα SUV υψηλού πρεστίζ και χρειάζεστε μόνο πέντε θέσεις. Οι ενθουσιώδεις οδηγοί θα αγαπήσουν τον ισχυρό κινητήρα και την κορυφαία οδική συμπεριφορά του, ενώ οι επιβάτες θα απολαύσουν την πολυτελή καμπίνα και το ευρύχωρο εσωτερικό του. Διαθέτει επίσης το σύστημα πληροφόρησης iDrive, το οποίο είναι από τα καλύτερα της αγοράς.

Θετικά:

Ακριβής οδική συμπεριφορά

Κορυφαίο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας

Ισχυροί κινητήρες

Αρνητικά:

Κάπως σκληρή ανάρτηση στην έκδοση M Sport

Σχετικά τραχύς ήχος από τον κινητήρα 20d

Συγκριτικά υψηλή τιμή

 

6. Peugeot 5008

Το Peugeot 5008 συνδυάζει ευχρηστία επιβατικού βαν με εμφάνιση SUV, ενώ προσφέρει έναν συνδυασμό καλής οδική συμπεριφοράς και άνεσης, διαθέτοντας και πολυτελές εσωτερικό. Ο βενζινοκινητήρας που προτείνουμε είναι ο 1,2 που μπορεί να παράγει μόλις 129 ίππους, αλλά του προσφέρει καλές επιταχύνσεις ακόμα και με τις 7 θέσεις του κατειλημμένες.

Θετικά:

Άφθονος εσωτερικός χώρος για την τιμή του

Στιλάτο και με πολυτελή αίσθηση εσωτερικό

Ανταγωνιστική οικονομία καυσίμου και εκπομπές ρύπων

Αρνητικά:

Μέτριος χώρος για τα κεφάλια στα πίσω καθίσματα με την προαιρετική ηλιοροφή

Ανταγωνιστές με πλουσιότερη γκάμα κινητήρων

Αργό σε απόκριση σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας

 

5. Skoda Enyaq iV

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πολυτελούς χαρακτήρα της Skoda έχει τη μορφή ενός μεγάλου SUV και είναι πρακτικό και ευχάριστο στην οδήγηση, ενώ διαθέτει έξυπνο εσωτερικό και καλό εξοπλισμό. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι η τιμή του σε σχέση με αυτά που προσφέρει, με τις εκδόσεις 60 να βρίσκονται πιο κοντά σε αρκετά μικρότερα μοντέλα όπως το Kia e-Niro.

Θετικά:

Πολύ καλή τιμή

Εξαιρετικά πρακτικό

Άνετο και εύκολο στην οδήγηση

Αρνητικά:

Απλά επαρκείς επιδόσεις για τα δεδομένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το Volkswagen ID.3 είναι πιο διασκεδαστικό

 

4. Lexus NX

Το τελευταίο NX είναι το καλύτερο υβριδικό που φορτίζει από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, με την αποκλειστικά υβριδική αυτονομία που προσφέρει να είναι αρκετή για να μειώσει αισθητά το κόστος των μετακινήσεων σας. Το μεγάλο αυτό SUV είναι ευχάριστο στην οδήγηση, ενώ το εσωτερικό του είναι άψογο από κάθε άποψη.

Θετικά:

Πολύ καλές επιδόσεις

Αναμενόμενη κορυφαία αξιοπιστία

Εντυπωσιακή ηλεκτρική αυτονομία στην έκδοση PHEV

Αρνητικά:

Όχι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη λειτουργία βενζινοκινητήρα

Σκληρή αίσθηση από την ανάρτηση σε υψηλές ταχύτητες στις εκδόσεις F Sport

Ακριβές εκδόσεις Takumi

 

3. Kia EV6

Το πλήρως ηλεκτρικό EV6 συνδυάζει τεράστια πραγματική αυτονομία με δυνατότητες κίνησης σε ταχύτητες που οι ανταγωνιστές του αδυνατούν να ακολουθήσουν, απαντώντας σε δύο από τους προβληματισμούς που έχει το κοινό σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα. Προσθέστε τον εξαιρετικά εκλεπτυσμένο του χαρακτήρα, τον άφθονο χώρο για πέντε άτομα και τις ανταγωνιστικές τιμές και το εντυπωσιακό EV6 μας δίνει μία γεύση από το μέλλον.

Θετικά:

Μεγάλη αυτονομία

Δυνατότητα ταχυφόρτισης

Μεγάλη εγγύηση

Άφθονος χώρος για τους πίσω επιβάτες

Αρνητικά:

Μικρός σε βάθος χώρος αποσκευών

Σχετικά σκληρή ανάρτηση σε χαμηλές ταχύτητες

 

2. Kia Sorento

Στη δεύτερη θέση συναντούμε άλλο ένα Kia, αφού η υβριδική τεχνολογία του Sorento προσφέρει καλή οικονομία καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες και χαμηλούς ρύπους, παρόλο που πρόκειται για ένα επταθέσιο όχημα με τεράστιους χώρους. Η οδική του συμπεριφορά συγχωρεί σφάλματα και το σύστημα διεύθυνσης είναι ακριβές, ενώ η θέση οδήγησης είναι τόσο ψηλή που μπορεί να κάνει οδηγούς φορτηγών να ζηλέψουν. Προσθέστε την κορυφαία επταετή εγγύηση της Kia και έχετε μία εξαιρετική επιλογή.

Θετικά:

7 θέσεις για ενήλικες

Τεράστιος χώρος αποσκευών

Πλούσιος εξοπλισμός

Αρνητικά:

Ακριβές κορυφαίες εκδόσεις

Λιγότερο οικονομικό υβριδικό σύστημα σε σχέση με ένα Honda CR-V

Απουσία ρύθμισης οσφυϊκής στήριξης στην έκδοση 2

 

1. Hyundai Santa Fe

Το μόνο πρόβλημα με το Sorento είναι ότι δεν είναι ακριβώς τόσο καλό όσο το συγγενικό Santa Fe. Το μοντέλο της Hyundai διαθέτει όλα όσα αναζητά κανείς σε ένα μεγάλο SUV – δηλαδή άφθονο χώρο, άνεση και εξοπλισμό, καθώς και χαμηλό κόστος λειτουργίας. Διατίθεται τόσο με συμβατικούς κινητήρες, όσο και με υβριδικά συστήματα που φορτίζουν, αποτελώντας καλή επιλογή για όσους επιθυμούν την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ θα συναντήσετε εκδόσεις που προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί να θελήσετε σε επίπεδο εξοπλισμού.

Θετικά:

Επτά θέσεις για ενήλικες

Πλούσιος βασικός εξοπλισμός

Μεγάλη εγγύηση

Αρνητικά:

Αδιάφορες επιδόσεις

Ελαφρύς αεροδυναμικός θόρυβος

Ακριβές κορυφαίες εκδόσειςΑν θέλετε και εσείς να βρείτε εγγυημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, επισκεφτείτε ένα από τα 4 καταστήματά μας ή ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα μας 1700 αυτοκινήτων στην ιστοσελίδα μας εδώ.