Τα 5 καλύτερα παιχνίδια οδήγησης για PlayStation 5

Για εμάς, η κύρια χρησιμότητα του PlayStation είναι ότι θα φιλοξενήσει το επερχόμενο Gran Turismo 7, αλλά μέχρι να το αποκτήσουμε, υπάρχουν ήδη αρκετά παιχνίδια οδήγησης για να παίξει κανείς στην κονσόλα της Sony. Επιπλέον, αρκετά από τα παρακάτω παιχνίδια εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του χειριστηρίου DualSense του PS5, το οποίο αποτελεί το πιο προηγμένο joypad που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Χάρη στις δυναμικές σκανδάλες που μεταβάλλουν την ένταση όταν μπλοκάρετε έναν τροχό, καθώς και τη λεπτομερή ανάδραση που μεταφέρει δονήσεις στα χέρια σας, αναπαριστώντας την κίνηση σε μία ευρεία γκάμα δρόμων, το DualSense είναι φανερό ότι σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση σε παιχνίδια αγώνων – εκτός κι αν αποτελεί κάποια μεταμφιεσμένη συσκευή μασάζ. Όπως και να ‘χει, ακολουθούν πέντε από τα αγαπημένα μας παιχνίδια αγώνων για PS5.

 

WRC 10

Όταν μιλάμε για παιχνίδια ράλι, είναι συνήθως η σειρά Dirt που αποσπά όλους τους επαίνους, όμως τα επίσημα videogames του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι συνέχισαν να βελτιώνονται ήσυχα τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, το WRC 10 γιορτάζει την τελευταία χρονιά των τερατωδών αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν κάτω από τους τεχνικούς κανονισμούς που ίσχυαν μέχρι την περασμένη χρονιά, αλλά και ολόκληρη την ιστορία του πρωταθλήματος, περιλαμβάνοντας δοκιμασίες με κλασσικά αυτοκίνητα, εμπνευσμένες από ιστορικούς αγώνες.

Αν αναζητάτε την καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού, δε χρειάζεται να ψάξετε πέρα από το PS5, όπου μπορείτε να κάνετε πλήρη χρήση του χειριστηρίου DualSense. Η οδήγηση σε ράλι περιλαμβάνει να αντιδράτε στις μικροαλλαγές του εδάφους μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου – πριν καταλήξετε σε κάποιο έλατο – και η ανάδραση που προσφέρει το WRC 10 μέσω του νέου του gamepad είναι απαράμιλλη.

 

Hot Wheels Unleashed

Πιστεύουμε ότι κανείς δεν παραείναι μεγάλος για να παίζει με αυτοκινητάκια και το Hot Wheels Unleashed ενισχύει την άποψη μας: τα αυτοκίνητα-μινιατούρες του παιχνιδιού αναπαρίστανται με κάθε λεπτομέρεια, φτάνοντας ακόμα και στο πάχος και την τραχύτητα των μεταλλικών κόκκων της μπογιάς, τόσο που θα νιώσετε σχεδόν ότι θα μπορούσατε να τα πάρετε στα χέρια σας και να τα τρέξετε πάνω στην οθόνη της τηλεόρασης.

Το καλύτερο στοιχείο του videogame είναι ότι ακόμα και το πλουσιότερο παιδί στο σχολείο δεν είχε τόσα πολλά αυτοκινητάκια Hot Wheels. Μέσω του circuit editor μπορείτε να γεμίσετε ένα ολόκληρο υπόγειο με πορτοκαλί πλαστικά κομμάτια πίστας, ενώ το γεγονός ότι κερδίζετε «blind boxes» παίζοντας, ενεργοποιεί στο μυαλό μας τα ίδια κέντρα απόλαυσης που ενεργοποιούνταν όταν συλλέγαμε αυτοκινητάκια σαν πιτσιρίκια. Ένας παλιμπαιδισμός που είναι κάπως περισσότερο κοινωνικά αποδεκτός; Είμαστε μέσα.

 

F1 2021

Κάποτε, τα παιχνίδια Formula 1 δεν αποτελούσαν κάτι ξεχωριστό, στοχεύοντας στο να πουλήσουν μερικά αντίγραφα βασισμένα στη σχέση τους με το δημοφιλές σπορ. Σήμερα, το νεότερο παιχνίδι F1 αποτελεί το αποκορύφωμα της χρονιάς, καταφέρνοντας να αποστάξει ένα από τα πιο αφειδώς πολύπλοκα σπορ του πλανήτη σε κάτι που μπορούμε να παίξουμε και να κατανοήσουμε ακόμα και οι κοινοί θνητοί.

Φυσικά, το φετινό παιχνίδι αντιμετώπιζε την πρόκληση του να ακολουθήσει τις διάφορες αλλαγές στο περσινό πρόγραμμα αγώνων, όμως οι νέες αγώνες που προστέθηκαν μετά την κυκλοφορία του περιλαμβάνουν τη μοχθηρά γρήγορη πίστα του Jeddah, εξυψώνοντας το παιχνίδι ακόμα περισσότερο. Από τη σκοπιά του ρεαλισμού πάντως, λείπουν οι ακατανόητες αποφάσεις του αγωνιστικού διευθυντή στους τελευταίους γύρους του αγώνα όπου κρίνεται το πρωτάθλημα, αλλά ποιος ξέρει, ίσως να προστεθούν την επόμενη χρονιά.

 

GT Sport

Περιμένουμε με ανυπομονησία να παίξουμε το νέο Gran Turismo 7, αλλά στο μεταξύ, το Gran Turismo Sport παραμένει ένα εξαιρετικό παιχνίδι για να ξεκινήσετε τους αγώνες στο PlayStation 5. Η δομή του προγράμματος αγώνων του Sport κάνει κάθε στιγμή online αγώνων να φαίνεται ουσιώδης, ενώ έχουν προστεθεί πάνω από 100 αυτοκίνητα από το λανσάρισμα του παιχνιδιού, προσφέροντας μία εκλεκτή λίστα από διασκεδαστικά οχήματα, τα οποία αναπαράγονται με εμμονή στη λεπτομέρεια.

Παρόλο που τα γραφικά παραμένουν σε γενικές γραμμές στα επίπεδα του PS4 Pro, το γρηγορότερο μέσο αποθήκευσης του PS5 συνεπάγεται χαμηλότερους χρόνους φόρτωσης και γρηγορότερη απόκριση στα μενού, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να περιμένετε τόσο ανάμεσα στους αγώνες. Και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο, εκτός κι αν χρησιμοποιούσατε αυτό το χρόνο για να σκαρφιστείτε κάποια από τις φημισμένες δικαιολογίες των οδηγών αγώνων.

 

Wreckfest

Μπορεί το PlayStation να είναι γνωστότερο για τα λαμπερά, άψογα και άθραυστα supercars του Gran Turismo, αλλά έπειτα από το εκατοστό ανώδυνο τρακάρισμα σας με κάποιον αντίπαλο, ίσως να έχετε όρεξη να κουμαντάρετε ένα μάτσο παλιοσίδερα σε μία χωμάτινη πίστα στην εξοχή. Και για αυτό υπάρχει το Wreckfest, το οποίο προσφέρει μία προαιρετική αναβάθμιση για τους ιδιοκτήτες PS5, όπου μετατρέπεται στο ομορφότερο άσχημο παιχνίδι που έχουμε δει.

Ξεχάστε το κάθισμα από αλκαντάρα μιας Ferrari Pista: η ουσία του Wreckfest είναι να κοπανήσετε τους αντιπάλους σας οδηγώντας το τροχόσπιτο σας. Αυτό δε σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν είναι τεχνικά προηγμένο, αφού η μηχανή φυσικής του είναι πραγματικά εντυπωσιακή, πράγμα που σημαίνει ότι όταν θα πέσετε με τη θεριζοαλωνιστική μηχανή σας πάνω σε κάποιον φουκαρά που οδηγούσε τη μηχανή κουρέματος του γκαζόν του, το αποτέλεσμα θα δείχνει άκρως πειστικό.