Τα 10 πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

 

Αν δεν είστε σε θέση να αποκτήσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά χρειάζεστε ένα όχημα στο οποίο θα μπορείτε να βασιστείτε, συνεχίστε να διαβάζετε. Χάρη στις έρευνες αξιοπιστίας που διεξάγονται σε χώρες όπως η Αγγλία, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα 10 πιο αξιόπιστα μοντέλα της αγοράς μεταχειρισμένων αυτή τη στιγμή. Δεκάδες χιλιάδες οδηγοί οχημάτων παλαιότητας από 4 ως 10 έτη αξιολογούν τα αυτοκίνητα τους, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, καθώς και κατά πόσο αυτά επιλύθηκαν μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές συνεχίζουν να κυριαρχούν στον τομέα της αξιοπιστίας, καταλαμβάνοντας 7 στις 10 θέσεις, τις οποίες σας παρουσιάζουμε σε αύξουσα σειρά, μαζί με το σκορ αξιοπιστίας που καταγράφηκε για κάθε μοντέλο:


10. VW Touareg 94,1%

Παρά το βάρος του και τη σχετική πολυπλοκότητα του, φαίνεται ότι το προφίλ του αυτοκινήτου στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για τις καθημερινές σας μετακινήσεις επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του Touareg.

 

9: Honda Jazz (2008 – 2015) 94,2%

Μόλις το 3% των ιδιοκτητών ενός Honda Jazz ανέφεραν κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο τους. Η μόνη προβληματική περιοχή του μοντέλου ήταν η δορυφορική πλοήγηση, όπου όσα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν πρόβλημα, επισκευάστηκαν δωρεάν. 

8: Honda CR-V (2012 – 2018) 94,6%

Παρά την ηλικία του μοντέλου, το Honda CR-V συνεχίζει να αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη επιλογή, ενώ είναι επίσης πολύ πρακτικό.

 

 

7: Honda Civic diesel (2012 – 2017) 95%

Ενώ το προηγούμενο Civic δε σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε σχέση με τους ανταγωνιστές VW Golf και Ford Focus, τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ένα εξαιρετικά αξιόπιστο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του.

 

 

6: Lexus RX (2009 – 2016) 95,4%

Η Lexus συνηθίζει να κατασκευάζει πολύ αξιόπιστα αυτοκίνητα και με βάση τα δεδομένα των ερευνών, ακόμα και παλιότερα μοντέλα όπως η συγκεκριμένη γενιά του RX δεν πρόκειται να σας απογοητεύσουν.

 

 

5: Seat Leon (2013 – 2020) 95,9%

Η εξαιρετική αξιοπιστία του Leon είναι εμφανής εδώ και αρκετά χρόνια, συμβάλλοντας στο να αποτελεί ένα από τα καλύτερα μεταχειρισμένα οικογενειακά hatchbacks.

 

 

4: Mitsubishi ASX (2010 –) 96,3%

Το ASX συνοδεύεται από τη γνωστή 5ετή εγγύηση της Mitsubishi, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα ερευνών αξιοπιστίας, είναι ένα πολύ καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο.

 

 

3: Audi Q3 (2011 – 2018) 96,5%

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Audi Q3 εμφάνισαν λιγότερα προβλήματα από τις πετρελαιοκίνητες – 16% σε σχέση με 28%. Το 50% αυτών αφορούσαν μικροπροβλήματα στο εξωτερικό του αμαξώματος, ενώ άλλες περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν τα φρένα, ο κινητήρας και τα ηλεκτρικά. Τα 2/3 των οχημάτων παρέμειναν σε λειτουργική κατάσταση, με ένα μικρό ποσοστό να απαιτούν επισκευές κόστους της τάξης των 1500 ευρώ. 

 

 

2: Lexus CT (2011 – ) 98.8%

Αν αναζητάτε ένα αυτοκίνητο που θα μπορέσετε να κρατήσετε για αρκετά χρόνια, η Lexus αποτελεί πάντα μία καλή επιλογή, με το CT να στοχεύει στο να προσφέρει στους οδηγούς ένα από τα πιο αξιόπιστα και φιλικά στο περιβάλλον μοντέλα. Και αυτό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστείτε ότι διαθέτει ένα πολύπλοκο υβριδικό σύστημα.1: Toyota Yaris (2011 –2019) 99%

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πιο αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι το Toyota Yaris. Το μικρό hatchback αποδείχτηκε απροβλημάτιστα αξιόπιστο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δεν αναφέρουν προβλήματα. Τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες ενός Yaris αναφέρουν ότι η αξιοπιστία του είναι το χαρακτηριστικό που αγαπούν περισσότερο στο αυτοκίνητο τους.

 

Αν θέλετε και εσείς να βρείτε εγγυημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, επισκεφτείτε ένα από τα 4 καταστήματά μας ή ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα μας 1700 αυτοκινήτων στην ιστοσελίδα μας εδώ.