Πέντε μυστικά για να αποφύγετε προβλήματα με το αυτοκίνητο σας

 

Το έχουμε ζήσει όλοι: ένας υψηλός λογαριασμός στο συνεργείο, ο οποίος μοιάζει να ήρθε από το πουθενά, ή συνεχείς επισκέψεις για μικροεπισκευές, λες και οι βλάβες έχουν πάρει την μορφή ντόμινο. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνουν όλα αυτά. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να βοηθήσουμε τους οδηγούς να αποφύγουν προβλήματα με το αυτοκίνητο τους:

 

Δώστε προσοχή στη στάθμη του ρεζερβουάρ σας

Θέλετε να αποφύγετε τις υπερβολικές φθορές στην ηλεκτρική αντλία βενζίνης; Παρακολουθείτε τη στάθμη του καυσίμου στο ρεζερβουάρ και μην αφήνετε να πέφτει χαμηλότερα από το τελευταίο τέταρτο. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε το ενδεχόμενο να τραβήξει διάφορα υπολείμματα η αντλία. Το να λειτουργεί ο κινητήρας με τις αναθυμιάσεις αποτελεί χείριστη πρακτική για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αφού κάνει την αντλία να ρουφάει αέρα και να φθείρεται πρόωρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να έχετε την προσοχή σας στο δρόμο, παρά να αναζητάτε το πλησιέστερο βενζινάδικο για να αποφύγετε να μείνετε στη μέση του πουθενά. Διατηρώντας υψηλή τη στάθμη του ρεζερβουάρ σας, δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

 

Κάντε αλλαγή λιπαντικού

Οι συνεπείς αλλαγές λιπαντικού μπορούν να σας γλιτώσουν χρήματα μακροπρόθεσμα, αφού εξασφαλίζουν τις σωστές θερμοκρασίες και τη λίπανση του κινητήρα σας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί όπως πρέπει. Παρόλο που αρκετοί προτείνουν την αλλαγή λιπαντικών κάθε 5.000 χιλιόμετρα, το βιβλίο του κατασκευαστή παρέχει τις ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με το πότε είναι σκόπιμο να αντικαταστήσετε το λιπαντικό στο συγκεκριμένο μοντέλο που κατέχετε.

 

Αποφύγετε την υπερβολική ταχύτητα

Η συνετή οδήγηση δε μειώνει μόνο τον κίνδυνο ατυχήματος, αλλά και τις φθορές σε ανταλλακτικά, όπως τα τακάκια των φρένων. Είναι λογικό ότι όσο πιο γρήγορα οδηγεί κανείς, τόσο δυνατότερα θα χρειαστεί να φρενάρει, ώστε να μειώσει ταχύτητα. Τα δυνατά φρεναρίσματα αυξάνουν τη φθορά στα τακάκια, καταστρέφοντας τα γρηγορότερα. Να οδηγείτε με ασφάλεια.

 

Προσέχετε με τα πολύτιμα σας αντικείμενα

Οι κλέφτες λειτουργούν έξυπνα και είναι πιθανό να καταφέρουν να εντοπίσουν καλώδια φόρτισης, ή εξαρτήματα τοποθέτησης ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στο αυτοκίνητό σας. Αποφύγετε το κόστος των σπασμένων παραθύρων και αποθηκεύστε μακριά από τα βλέμματα οτιδήποτε μαρτυρά την ύπαρξη πολύτιμων αντικειμένων. Ακόμα και η υπόνοια ύπαρξης ενός πολύτιμου αντικειμένου μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί αρκετή για να προσελκύσει κάποιον κλέφτη.

 

Αγοράστε μεταχειρισμένο από έναν αξιόπιστο πωλητή

Μην αγοράζετε οποιοδήποτε αυτοκίνητο είδατε στο δρόμο. Η αγορά από κάποιον αξιόπιστο πωλητή βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν μελλοντικά προβλήματα, αφού τα αυτοκίνητα ελέγχονται προσεκτικά πριν διατεθούν προς πώληση. Στην Automarin η ικανοποίηση των πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σε ένα εύρος τιμών που σας επιτρέπει να βρείτε ένα προσιτό αυτοκίνητο που θα σας ικανοποιήσει.

Επιλέξτε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αναζητάτε ανάμεσα στις 1700 επιλογές που περιλαμβάνονται στο στόλο μας και προγραμματίστε ένα test drive σήμερα! Έχετε απορίες σχετικά με την αγορά του αυτοκινήτου; Το φιλικό μας προσωπικό βρίσκεται στη διάθεση σας για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε κάποια ερώτηση πριν επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις μας, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα για να σας ενημερώσει.