Η Volkswagen και η Microsoft συνεργάζονται στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν μία πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης που θα βασίζεται στην υπηρεσία cloud Microsoft Azure.

Η Volkswagen και η Microsoft επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της άυλης πληροφορικής για την κοινή ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Ο τομέας ανάπτυξης λογισμικού του Γερμανού κατασκευαστή με όνομα Car.Software πρόκειται να κάνει χρήση των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud services) Microsoft Azure, με στόχο την απλοποίηση της εξέλιξης τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης και τη γρήγορη ένταξή της στα αυτοκίνητα της εταιρείας.

«Καθώς επιδιώκουμε τη μεταμόρφωση του Volkswagen Group σε έναν πάροχο ψηφιακής κινητικότητας, στοχεύουμε στη συνεχή αύξηση της αποδοτικότητας στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού», δήλωσε ο διευθύνων της Car.Software, Dirk Hilgenberg.

«Χτίζουμε μία πλατφόρμα αυτοματοποιημένης οδήγησης σε συνεργασία με τη Microsoft, απλοποιώντας την εργασία των προγραμματιστών μας χάρη σε ένα επεκτάσιμο περιβάλλον που βασίζεται σε δεδομένα», δήλωσε. «Συνδυάζοντας την ολοκληρωμένη μας τεχνογνωσία στον τομέα των διασυνδεδεμένων συστημάτων αυτοκίνησης με την τεχνογνωσία της Microsoft στις τεχνολογίες νέφους και στην ανάπτυξη λογισμικού, θα επιταχύνουμε τη διάθεση ασφαλών και άνετων υπηρεσιών κινητικότητας».

Τα προηγούμενα χρόνια, οι μάρκες του VW Group δούλευαν χωριστά στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Την περασμένη χρονιά, η εταιρεία συγχώνευσε μεγάλο ποσοστό των δραστηριοτήτων της στον τομέα, ιδρύοντας μία θυγατρική. Πλέον όλες οι μάρκες μπορούν να δουλέψουν μέσω του συστήματος της Microsoft.

Το εγχείρημα θα «απλοποιήσει την εμπειρία των μηχανικών λογισμικού» διοχετυεύοντας όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τα πρωτότυπα μοντέλα αυτόνομης οδήγησης του ομίλου σε μία βάση δεδομένων που θα είναι διαθέσιμη σε κάθε μία από τις μάρκες του.

Η Microsoft και η VW συνεργάζονται στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και κινητικότητας από το 2018. Το group σκοπεύει να επενδύσει 27 δισεκατομμύρια ευρώ σε «ψηφιοποίηση» και να αναλάβει μεγαλύτερο ποσοστό της ανάπτυξης λογισμικού.