Η Apple προσθέτει οδηγίες πλοήγησης για ηλεκτρικά οχήματα στο Apple Maps

Οι οδηγοί που θέλουν να σχεδιάσουν τις μετακινήσεις τους με βάση το πού θα βρουν σταθμούς φόρτισης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Apple Maps, αντί για κάποια μάλλον λιγότερο ελκυστική που περιλαμβάνεται στο ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.


  • ⦁ Η Apple ανακοίνωσε τη δυνατότητα επιλογής διαδρομών που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες φόρτισης στην εφαρμογή Maps.
  • ⦁ Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη στο iOS 14.

Αν οδηγείτε ένα ηλεκτρικό όχημα, συνήθως πρέπει να βασιστείτε στο ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης του για να σιγουρευτείτε ότι η κατάσταση φόρτισης του αρκεί για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας. Δυστυχώς όμως, κάποια από τα συστήματα πλοήγησης των κατασκευαστών υστερούν σε σχέση με αυτά που προσφέρονται από την Apple και την Google. Οι λάτρεις του Apple Maps θα χαρούν να πληροφορηθούν ότι σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα πλοήγησης της προτίμησής τους καθώς οδηγούν ένα ηλεκτρικό όχημα. Προφανώς, είναι σειρά της Google να κάνει το ίδιο.

Στο ετήσιο συνέδριο World Wide Developers Conference, η Apple είχε ανακοινώσει ότι η ενημέρωση της εφαρμογής Maps θα έρθει με το iOS 14, το οποίο κυκλοφόρησε μέσα στο Φθινόπωρο. Στο νέο λειτουργικό σύστημα, οι χάρτες περιλαμβάνουν διαδρομές EV, οι οποίες δε βασίζονται μόνο στο όχημα στο οποίο βρίσκεστε, αλλά και στο περιβάλλον στο οποίο οδηγείτε. Δουλεύοντας με τη Ford και τη BMW , η Apple στοχεύει στην ενσωμάτωση του συστήματος στα οχήματα, ενώ σκοπεύει να προσθέσει περισσότερους κατασκευαστές στο μέλλον.

Από την πλευρά της Ford , πρόκειται να δούμε την ενσωμάτωση του συστήματος στο νέο Mach-E. Η Ford θα διαθέτει επίσης το δικό της σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sync 4A, το οποίο λέγεται Ford Intelligent Range (έξυπνη αυτονομία) και χρησιμοποιεί τη συμπεριφορά του οδηγού, μετεωρολογικές προβλέψεις και διαμοιρασμό δεδομένων από άλλα Mustang Mach-E, για να προβλέψει πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με το συγκεκριμένο επίπεδο φόρτισης.

Για όσους χρησιμοποιούν το Apple CarPlay στο iOS 14, η πληροφόρηση και ψυχαγωγία που βασίζεται στο τηλέφωνο τους θα περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αναζήτηση θέσεων στάθμευσης και φόρτισης, καθώς και μία λειτουργία που επιτρέπει σε οχήματα που την υποστηρίζουν να κλειδώσουν και να ξεκινήσουν μέσω του τηλεφώνου. Προς το παρόν, αυτή μπορεί να λειτουργήσει στη BMW σειράς 5 του 2020, αλλά η Apple δηλώνει ότι πρόκειται να προσθέσει και άλλα οχήματα σύντομα. Επίσης, η εταιρεία δηλώνει ότι πρόκειται να συμπεριλάβει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση, καθώς και τις πράσινες ζώνες, ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί πόσο θα τους κοστίσει να εισέλθουν σε αυτές.