10 καθημερινές συμβουλές για να κρατήσετε το αυτοκίνητο σας καθαρό

Μπορεί να περνάτε αρκετό χρόνο στο αυτοκίνητο σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχετε τη διάθεση να το καθαρίζετε διεξοδικά όλη την ώρα.

Ακολουθούν λοιπόν δέκα καθημερινές συμβουλές για να το κρατήσετε καθαρότερο.

1. Δοχείο απορριμμάτων


Κρατήστε ένα δοχείο απορριμμάτων στο αυτοκίνητο σας, ώστε να μη χρειάζεται να μαζεύετε σκουπίδια αργότερα. Είτε πρόκειται για μία πλαστική σακούλα, ή για ένα μικρό δοχείο απορριμμάτων, θα έχετε τα σκουπίδια σε ένα σημείο, αντί να περιφέρονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Το μόνο που απομένει είναι να μην ξεχάσετε να το αδειάσετε όταν γεμίσει.

2. Επένδυση ποτηροθήκης


Οι σταγόνες του υγρού που ίσως χυθεί από το ποτήρι σας μπορούν να κάνουν τις ποτηροθήκες σας να κολλάνε. Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μία επένδυση από ύφασμα, ή σιλικόνη στην ποτηροθήκη σας, ώστε να αποτρέψετε το υγρό να καταλήξει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Σε περίπτωση που θα λερωθεί η επένδυση, δεν έχετε παρά να την αφαιρέσετε και να την πλύνετε.

3. Αρωματικό αυτοκινήτου


Ένας υποτιμημένος τρόπος να κρατήσετε το αυτοκίνητο σας φρέσκο είναι τα αρωματικά αυτοκινήτου. Δεν είναι απαραίτητο να κρεμάσετε ένα από τον καθρέφτη σας. Αρκετές εταιρείες διαθέτουν αρωματικά που μπορούν να τοποθετηθούν στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου, κάνοντας τον αέρα να μυρίζει όμορφα.

4. Υγρά μαντηλάκια


Όταν χυθεί κάποιο υγρό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είναι πιθανό ότι θα χρειαστείτε κάτι καλύτερο από μία χαρτοπετσέτα για να καθαρίσετε το λεκέ. Μία συσκευασία με υγρά μαντηλάκια αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο να το κρατήσετε καθαρό όταν χρειαστεί.

5. Χτυπήστε τα παπούτσια σας


Αν η βρωμιά δε μπει μέσα στο αυτοκίνητο σας, δε θα χρειαστεί να την καθαρίσετε. Προσπαθήστε να διώξετε τη λάσπη, το χώμα, ή το χιόνι από τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.

6. Πάρτε μαζί σας ένα αντικείμενο κάθε φορά που απομακρύνεστε από το αυτοκίνητο


Αντί να αφήνετε τα πράγματα σας να σχηματίζουν στοίβες στο πίσω κάθισμα, πάρτε μαζί σας ένα αντικείμενο κάθε φορά που φτάνετε στο σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο δε θα καταλήξετε με ένα βουνό από πράγματα που θα αναγκαστείτε να μαζέψετε όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε. Θυμηθείτε λοιπόν να πάρετε μαζί σας ό,τι φέρατε και μην ξεχάσετε να κοιτάξετε κάτω από τα καθίσματα.

7. Χρησιμοποιήστε θήκες οργάνωσης


Οι θήκες οργάνωσης σας κρατούν οργανωμένους! Υπάρχουν θήκες που είναι ειδικά φτιαγμένες για να τοποθετούνται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση μικροαντικειμένων, ή παιχνιδιών, για να μην αναφέρουμε ότι αποτρέπουν τα παιδιά σας από το να κλωτσούν το κάθισμα. Θα μπορούσατε ακόμα και να φτιάξετε μία μόνοι σας, χρησιμοποιώντας μια θήκη οργάνωσης παπουτσιών. Για τις μπροστινές θέσεις μπορείτε να τοποθετήσετε θήκες με διαχωριστικά στην κεντρική κονσόλα.

8. Κρατήστε τα κέρματα οργανωμένα


Φαίνεται ότι πάντα καταφέρνουμε να βρούμε ψιλά στο πάτωμα, ή ανάμεσα στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Αν το αυτοκίνητο σας δε διαθέτει μία θήκη για αυτά, κρατήστε τα σε ένα κλειστό δοχείο ώστε να σταματήσουν να κυλούν παντού. Θα είναι πολύ ευκολότερο να τα βρείτε όταν τα χρειαστείτε.

9. Καθαρίστε τους λεκέδες όσο πιο σύντομα γίνεται


Όσο περισσότερο αργήσετε να καθαρίσετε έναν λεκέ, τόσο δυσκολότερα θα φύγει. Αφιερώνοντας μία στιγμή για να καθαρίσετε ένα σημείο τη στιγμή που λερώθηκε, ίσως να αποφύγετε να μείνει κάποιο μόνιμο σημάδι.

10. Κρατήστε το φαγητό μέσα σε δοχεία


Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος να κρατήσετε το αυτοκίνητο σας καθαρό είναι να μην τρώτε μέσα σε αυτό. Αν είναι απαραίτητο να φάτε μέσα στο αυτοκίνητο, προσπαθήστε να φέρετε κάποιο δοχείο από το οποίο δε θα ξεφεύγουν ψίχουλα και υπολείμματα. Κάτι τέτοιο θα σας γλιτώσει αρκετό χρόνο στο επόμενο καθάρισμα. Ένα δοχείο που σφραγίζει, εμποδίζει επίσης τα σκουπίδια από το να καταλήξουν στο πάτωμα.