Μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο αντί Leasing

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ή Leasing;

Τελικά σήμερα συμφέρει παραπάνω να είναι κανείς ιδιοκτήτης μεταχειρισμένου οχήματος ή μήπως είναι προτιμότερο το leasing, όρος ιδιαίτερα δημοφιλής περίπου μια 3ετία τώρα;

 

Είναι σαφές πως για ιδιώτες στην Ελλάδα που επιθυμούν να καλύψουν την ανάγκη της μετακίνησής τους η έννοια της ιδιοκτησίας και διαχείρισης ενός περιουσιακού τους αγαθού και ιδιαίτερα του αυτοκινήτου τους, ήταν ανέκαθεν πολύτιμη, ενώ οριζόταν ως μια μορφή «επένδυσης». Τα τελευταία χρόνια η τάση αυτή δείχνει να αλλάζει καθώς μια μερίδα ανθρώπων στρέφονται στο leasing. Eπί της ουσίας όμως τι είναι καλύτερο.

Εμείς, εμπεριστατωμένα θα υποστηρίξουμε την αγορά ενός αξιόπιστου μεταχειρισμένου που πληροί ενδεδειγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας και περιλαμβάνει προνόμια και υπηρεσίες δωρεάν και σε after sales επίπεδο. Και αυτό γιατί σε σχέση με την μίσθωση ενός μεταχειρισμένου, η αγορά δίνει τη δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο καταναλωτή να εξοικονομήσει χρήματα σε βάθος χρόνου αλλά και να διαχειριστεί την συντήρηση και την ασφάλεια του οχήματός του όπως εκείνος επιθυμεί, έχοντας τον έλεγχό του στο 100%.

Με απλά λόγια, θα λέγαμε πως η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκίνητου σε σχέση με το leasing, προσφέρει πληθώρα επιλογών, χωρίς δεσμεύσεις συμβολαίων και χρονικούς περιορισμούς. Υπάρχει σημαντικότερη «ελευθερία»; Συγκεκριμένα:

1. Είναι επιλογή με σοβαρό οικονομικό όφελος, δεδομένου πως αν κάποιος πολλαπλασιάσει τα μισθώματα που θα κληθεί να πληρώσει (μαζί με τον ΦΠΑ 24% που αναλογεί), θα διαπιστώσει ότι ύστερα από μία τετραετία ή πενταετία θα έχει δαπανήσει ποσό της τάξεως του 15-20% παραπάνω από αυτό που θα ξόδευε για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η αγορά του μεταχειρισμένου γίνεται μέσω χρηματοδοτικών πακέτων με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς καθώς και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, η εξοικονόμηση χρημάτων, σε σχέση με το leasing, κινείται σε ποσοστό της τάξεως του 6% - 7%. Ιδιαίτερα, στην περίπτωση των εταιρικών επιβατικών ή επαγγελματικών αυτοκινήτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων χορηγούνται Φορολογικές αποσβέσεις, δηλαδή δυνατότητα σημαντικής έκπτωσης στο τέλος του έτους από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης. Στην Automarin άλλωστε δίνουμε και τη δυνατότητα εταιρικής χρηματοδότησης σε οποιοδήποτε είδος επιχείρησης (Α.Ε., Ι.Κ.Ε, Ο.Ε., Ε.Π.Ε) με τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν (τόκους) να εκπίπτουν από τα συνολικά έξοδα της εκάστοτε επιχείρησης. Και αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν ακόμα και σας απασχολεί η έννοια χρόνος και αξία οχήματος. Ναι ισχύει πως ένα όχημα χάνει χρόνο με τον χρόνο την αξία του, άλλοτε γραμμικά και άλλοτε εκθετικά, δεδομένης της φθοράς του. Τι σας κάνει να πιστεύετε όμως ότι στην περίπτωση του leasing αυτό δεν ισχύει και μάλιστα δεν αποτιμάται και αδρά; Φυσικά ισχύει και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται από την αρχή στο κόστος μισθώματος, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την τιμή του συχνά και σε υπερβολικό βαθμό.

 

2. Είναι επιλογή ασφάλειας. Για ένα οδηγό η συντήρηση, η ασφάλεια και η προσωπική επιλογή υλικών πχ: ελαστικών, είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς το όχημα του αποτελεί καθημερινό του συνοδοιπόρο, σύμμαχο ασφάλειας για τον ίδιο και την οικογένεια του, οπότε κάθε λεπτομέρειά του τον αφορά. Ναι είναι γεγονός, πως στις μακροχρόνιες μισθώσεις είναι «όλα πληρωμένα» (σέρβις, αλλαγή ελαστικών, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια) εννοείται με εξτρά κόστος. Και μάλιστα κόστος που περιλαμβάνει σημαντικό ποσοστό κέρδους για τις εταιρείες μίσθωσης (περίπου 15%). Και ακόμη και αν το κέρδος τους είναι μεγάλο δεν αντικατοπτρίζεται και στα υλικά συντήρησης των αυτοκινήτων τους τα οποία είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα στην περίπτωση λήξης ενός συμβολαίου που ο πελάτης θα θέλει να προχωρήσει σε αγορά να παραλάβει ένα όχημα με πολλά παραπάνω προβλήματα από όσα νομίζει.

 

Ακόμη και έτσι όμως είναι αυτό λύση με μικρότερο ρίσκο; Στο τέλος της ημέρας όταν ο έλεγχος δεν είναι απόλυτα δικός σου αλλά επαφίεται σε συμβόλαια τρίτων και «πωλησιακά πακέτα» ο κίνδυνος μοιάζει να είναι μεγαλύτερος. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στην Automarin προσφέρουμε πακέτο Δωρεάν Service έως και 6 χρόνια, αλλά και τη δυνατότητα ο πελάτης να επιλέξει ο ίδιος τα υλικά πχ: ελαστικά που επιθυμεί ανάμεσα σε τεράστια γκάμα. Και όσον αναφορά την ασφάλεια είναι στην ευγενική του ευχέρεια να επιλέξει όποια ασφαλιστική εταιρεία επιθυμεί καθώς συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες του χώρου, προσφέροντας μάλιστα και τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα της αγοράς.

 

 

3. Είναι επιλογή διαχείρισης. Εφόσον το όχημα δεν ικανοποιεί τον ιδιοκτήτη του μπορεί ανά πάσα στιγμή να το πουλήσει ή ακόμα και να το ανταλλάξει/αντικαταστήσει με ευνοϊκούς όρους και χωρίς κανένα penalty με δεδομένο ότι δεν δεσμεύεται από συμβόλαιο με τρίτους. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Automarin υπάρχει η δυνατότητα επαναγοράς ενός αυτοκινήτου στην υψηλότερη τιμή με ευκαιρία ανταλλαγής του ακόμη και με κάποιο επαγγελματικό, αναλαμβάνοντας εμείς την διαδικασία μεταβίβασης και επιτρέποντας την πληρωμή της διαφοράς που θα προκύψει μέσω χρηματοδότησης.

Στην περίπτωση του leasing αν θέλει κάποιος να σπάσει συμβόλαιο το penalty στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει τουλάχιστον τα 6-7 μισθώματα, σε μια εποχή που η σημαντική αύξηση του κόστους ζωής απασχολεί την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η συνειδητή και έξυπνη επιλογή είναι δύναμη, γι’ αυτό και είναι στο χέρι σας!

Θες μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Δώσε μας το τηλέφωνό σου και ένας συνεργάτης μας
θα σε καλέσει άμεσα για να σε ενημερώσει.