6 τρόποι να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σαςΥπάρχουν μερικοί που αγαπούν το αυτοκίνητό τους τόσο πολύ που θέλουν να το κρατήσουν για πάντα. Ο συναισθηματικός αυτός δεσμός ξεπερνάει όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στο αυτοκίνητο με την πάροδο του χρόνου.

Όσο αυξάνονται τα χρόνια που έχετε ένα αυτοκίνητο, τόσο αυξάνονται και τα έξοδά του, με αποτέλεσμα να μη σας συμφέρει οικονομικά μετά από ένα σημείο. Όταν πηγαίνετε συνεχώς στο συνεργείο για να αντιμετωπίσετε προβλήματα που εμφανίζονται, ή αναρωτιέστε "τι είναι εκείνος ο θόρυβος;" τότε είναι η στιγμή να σκεφθείτε την αντικατάστασή του, με ένα νέο αυτοκίνητο.

Εμείς σας παραθέτουμε 6 tips που θεωρούμε ότι υποδεικνύουν την άμεση αλλαγή του αυτοκίνητου σας.
1. Όταν οι επισκευές κοστίζουν περισσότερο από την αξία του αυτοκινήτου

Η περιστασιακή ανάγκη για επισκευές ή ακόμα και βλάβες που συμβαίνουν μία στο τόσο λόγω της ηλικίας ενός αυτοκινήτου, είναι αναμενόμενη. Αλλά όταν παρατηρούνται μεγάλες βλάβες αρκετά συχνά, τότε πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε το όχημά σας. Η αντικατάσταση ενός υαλοκαθαριστήρα ή της μπαταρίας του αυτοκινήτου αποτελούν μέρος της κανονικής φθοράς. Όταν ξεκινήσουν να εμφανίζονται μεγάλες βλάβες τότε πρέπει να μπείτε σε σκέψεις. Τέτοιες μπορεί να είναι η επισκευή του κινητήρα ή του κιβωτίου ταχυτήτων.

Σκεφτείτε αν πρέπει να πληρώσετε 2.000€ για να επισκευάσετε τον κινητήρα σας ενώ το αυτοκίνητό σας αξίζει μόνο 1.500€, τότε πραγματικά απλά πετάτε τα χρήματά σας. Όταν πρόκειται για μαθηματικούς υπολογισμούς, τότε δεν υπάρχουν αμφιβολίες.


2. Όταν η ασφάλεια γίνεται ζήτημα

Το τελευταίο μέρος που θέλετε να αισθάνεστε μη ασφαλείς είναι πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια άριστης συντήρησης έχετε προσφέρει στο αυτοκίνητό σας, θα έρθει η στιγμή που δε θα είναι πια ασφαλές στην οδήγηση του.

Ταυτόχρονα κάθε καινούριο μοντέλο προσφέρει αναβαθμισμένες λειτουργίες πάνω στην ασφάλεια των επιβατών. Οι πλευρικοί αερόσακοι, η προειδοποίηση σύγκρουσης με άλλο όχημα, η παρακολούθηση τυφλών σημείων, είναι κάποια συστήματα που αυξάνουν την ασφάλεια στην οδήγηση.

Επιλέγοντας ένα νεότερο αυτοκίνητο σίγουρα θα προσφέρετε στον εαυτό σας και στους συνεπιβάτες υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας από αυτά που ήδη έχετε.


3. Όταν το εσωτερικό του αυτοκινήτου παρουσιάζει προβλήματα

Ακόμα κι αν εξωτερικά φαίνεται εντάξει, το εσωτερικό μπορεί να πει πολλά για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας. Σημάδια όπως τα σκισμένα καθίσματα, το κατεστραμμένο ύφασμα και οι τρύπες στο πάτωμα και την οροφή, δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας.


4. Όταν το κόστος για την ασφάλιση του οχήματος είναι ασύμφορο

Με τα περιορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τη μεγαλύτερη πιθανότητα για συχνές βλάβες, η ασφάλιση των παλαιότερων αυτοκινήτων είναι πολύ ακριβή. Τα νεότερα αυτοκίνητα είναι πολύ αξιόπιστα και για το λόγο αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές ασφάλισης, εις βάρος πάντα των παλαιότερων οχημάτων. Η ακριβή ασφάλιση, η υψηλή κατανάλωση και οι συνεχείς επισκευές, καθιστούν το αυτοκίνητό σας ασύμφορο και την αλλαγή του επιτακτική ανάγκη.


5. Η κατανάλωση καυσίμου συνεχώς αυξάνεται

Αν παρατηρείτε συνεχώς ότι με την ίδια αξία βενζίνης, το αυτοκίνητο σας διανύει όλο και λιγότερα χιλιόμετρα τότε θα πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά την αντικατάσταση του.

Τα νέα αυτοκίνητα καταναλώνουν πολύ λιγότερο καύσιμο σε σχέση με τα παλαιότερα λόγω των νέων τεχνολογιών που διαθέτουν. Έτσι η αγορά ενός νεότερου μοντέλου θα σας εξασφαλίσει άμεση εξοικονόμηση στα έξοδα καυσίμων.6. Το αυτοκίνητο δεν περνάει πλέον τους τεχνικούς ελέγχους

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, είναι υποχρεωτικό το αυτοκίνητό σας να περνάει με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους (Κ.Τ.Ε.Ο) ανά 2 χρόνια. Η αποτυχία αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητό σας έχει πρόβλημα και πρέπει να επισκευαστεί άμεσα αλλιώς θα απαγορευτεί η κυκλοφορία του στους δρόμους. Αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, καλύτερα να επιλέξετε ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφύγετε τα υπέρογκα κόστη επισκευής του παλιού σας οχήματος.

Αν ισχύουν τα παραπάνω στη περίπτωση του δικού σας αυτοκινήτου, μάλλον ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε με κάποιο νεότερο.

Εμείς στην Auto Marin προσφέρουμε 1.200 επιλογές ελεγμένων αυτοκινήτων, συνοδευόμενων από γραπτές εγγυήσεις καθώς και από 5 χρόνια Δωρεάν Service. Βρείτε το νέο σας αξιόπιστο αυτοκίνητο στο automarin.gr